Retinol er kendt for at reducere aldringstegn i huden, mindske pigmentpletter og forbedre hudens kvalitet og tekstur.

Bliv klogere på hvordan det virker, og hvordan du får den bedste effekt.

Retinol er en del af A-vitamin-familien og bruges i mange produkter indenfor hudpleje - og med god grund. Retinol er nemlig en ingrediens, der er kendt for at reducere aldringstegn i huden, mindske pigmentpletter og forbedre hudens kvalitet og tekstur.

Retinol kan derfor være netop dén ingrediens, du skal holde godt øje med, hvis du vil finde hudplejeprodukter med anti-age egenskaber.

Bliv klogere på hvad retinol er, hvilken effekt det har på huden, og hvordan du får det bedste resultat med dine hudplejeprodukter med retinol her i artiklen.   

Hvad er retinol?

Retinol er en såkaldt retonoid, hvilket er en form for A-vitamin, der har været drivkraften bag mange anti-age-produkter. Indenfor hudpleje-branchen er det et af de mest effektive ingredienser, der bruges til at bekæmpe aldring af huden.

Det er ikke uden grund, at retinol er en ingrediens, vi ser i mange anti-age hudplejeprodukter. Den kan nemlig hjælpe med at accelerere hudens fornyelse og reducere fine linjer, mindske pigmentpletter, forbedre hudkvaliteten og give en blødere og mere fast hud.

Samtidig har den også vist gode resultater med at reducere akne og forhindre tilstoppede porer.

HVAD GØR RETINOL FOR HUDEN?

Retinol hjælper din hud med at blive genopbygget. Det forbedrer hudens cellefornyelse, der giver huden et mere fast og ensartet udtryk. For nogle kan retinol kræve en vis tilvænning at bruge på huden.

Derfor anbefales det ofte at starte gradvist op med hudplejeprodukter, der indeholder retinol.

Det gælder f.eks. hvis du netop har introduceret et serum, der indeholder retinol. Start med at bruge serummet 1-2 gange om ugen for at undgå hudirritation eller rødme. Oplever du ingen reaktion på huden, kan du efter nogle uger øge hyppigheden og bruge produktet 3-4 gange ugentligt.

Hvorfor bruges retinol i hudpleje?

Det er en naturlig del af livet, at vi bliver ældre, og vores hud ligeså ældes. Aldringstegn på huden er ganske naturligt, og noget vi ikke kan undgå.

Der er dog ydre påvirkninger, som kan skynde aldringsprocessen og få huden til at ældes hurtigere, som f.eks. soleksponering. Også livsstil har indflydelse på vores hud og generelle sundhed, og det kommer nok ikke bag på de fleste, at rygning, alkohol, for lidt søvn og stress også kan sætte sine spor på huden.

Når huden ældes skyldes det bl.a. også, at celleomsætningen og kollagenproduktionen i huden nedsættes. Vores hud bliver med alderen langsommere til at forny og regenerere sig selv. Og det viser sig ofte ved mørke pletter, rynker, fine linjer og pigmentforandringer.

Derfor er retinol blevet en af de mest foretrukne ingredienser, når det kommer til anti-age, fordi det netop kan accelere hudfornyelsen og reducere aldringstegn i huden.

HVEM KAN ANVENDE HUDPLEJE MED RETINOL?

Som udgangspunkt kan langt de fleste hudtyper bruge et hudplejeprodukt, der indeholder retinol. Det vigtigste er, at du tager dine forbehold, inden du begiver dig i kast med at bruge en masse cremer og serummer, der indeholder retinol.

Hvis du har sensitiv hud, er det en fordel at få rådgivning om det enkelte produkt, du overvejer at bruge. Og så er det vigtigt, at du langsomt tilvænner din hud til ingrediensen.

Når det så er sagt, vil langt de fleste mennesker få glæde og gavn af retinolens virkning, der kan forfine grov, uren og ældet hud.

Sådan kan du introducere retinol i din hudpleje

Hvis det er første gang, du bruger en creme eller et serum, der indeholder retinol, skal du opbygge din huds tolerance, så du undgår irritation og rødme i huden.

Du kan begynde med et hudplejeprodukt, som du bruger en til to gange om ugen i en periode. Herefter kan du bruge produktet hver anden dag og til sidst hver dag.

Der florerer flere myter om, at retinol og sol kan være en farlig kombination. Men det er ikke så sort/hvid, som mange gerne vil gøre det. Når du bruger cremer, serummer eller anden hudpleje med retinol, er det dog vigtigt at huske solbeskyttelse hver dag. Det skyldes, at retinol kan gøre huden mere følsom overfor lys og betyde, at du nemmere kan blive forbrændt af solen. Derfor skal huden dagligt beskyttes med solcreme, når du bruger et hudplejeprodukt med retinol.

Biotherms Blue Retinol Night Serum

Med Biotherm har du mulighed for at indføre produkter med retinol til din hudplejerutine.

Prøv f.eks. Blue Retinol Night Serum som første step i din hudplejerutine om aftenen. Det avancerede anti-age serum efterlader huden blød og smidig og reducerer synligt fine linjer og rynker.

Med Blue Retinol Night Serum kan du fremme hudens fornyelse og opnå en mere ensartet og forbedret hudkvalitet.

Biotherms Homme Force Supreme Pro-Retinol Serum

Biotherm har også skabt et serum særligt til mænd. Dette serum er et koncentreret anti-age serum med retinol, der modvirker tegn på aldring hos mænd på 40+.

Produktet vil efterlade din hud fastere, mere jævn og med en naturlig glød.

Serummet påføres efter rens og barbering og før cremepleje.

Biotherms Blue Pro-Retinol Cream

Også med Blue Pro-Retinol cremen fra Biotherm kan du nyde retinolens mange fordele og se forskellen på egen hud. Denne creme indeholder en mildere form for retinol kaldet pro-retinol. Den mildere form for retinol betyder, at du kan bruge cremen dagligt, uden at din hud skal have en tilvænningsperiode.

Den fugtgivende dagcreme egner sig til alle hudtyper og hjælper huden med at få fylde og fugt så huden ser smidigere, sundere og mere frisk ud.

Få hjælp til at reducere fine linjer, rynker og pigmentpletter med denne lette dagcreme.

NYHED

BLUE RETINOL

NIGHT SERUM

LÆS MERE